Координатор підпільників розповів про діяльність на окупованому Донбасі

Координатор підпільників розповів про діяльність на окупованому Донбасі

Фото, відео
Укрінформ
Українське підпілля на тимчасово окупованих територіях є ефективною складовою державної стратегії та сподівається на підтримку керівництва держави і після президентських виборів.

Про це заявив координатор руху опору (українське підпілля) з позивним “Алєксєіч” на прес-конференції в Укрінформі.

"Наразі є повне порозуміння з найвищим керівництвом країни... І я не знаю, якими будуть результати виборів, і відповідно не знаю, чи матимемо ми й надалі підтримку керівництва країни, бо існують різні заяви наших кандидатів. Але в одному випадку я точно знаю, що з нами працюють, з нами співпрацюють, до нас дослухаються”, - сказав він.

Прес-конференція "Про боротьбу з агресором на тимчасово окупованих територіях" / Фото: Бородаєва Інна, Укрінформ

У цьому контексті координатор підкреслив, що українське підпілля має "абсолютну підтримку" Президента Петра Порошенка як Верховного Головнокомандувача: "Дуже багато матеріалів, які були здобуті тими чи іншими способами, покладені особисто йому на стіл. Дуже часто він їх використовує для прийняття стратегічних, тактичних рішень".

Крім того, додав "Алєксєіч", рух опору співпрацює з силовими органами України. "В тому числі і керівництво Міністерства оборони України використовує наші дані саме як один із каналів отримання інформації з тих чи інших питань. А саме - щодо інфраструктури бойовиків, інфраструктури влади, і відповідно вони приймають досить виважені рішення щодо... окупованих територій”, - розповів координатор українського підпілля.

Читайте також: СБУ вважає організатором убивств українських розвідників генерала ФСБ Мінаєва

Він зауважив, що для його однодумців важливі передусім не грошова винагорода, а патріотизм, віра в те, що рано чи пізно всі окуповані території будуть повернуті Україні.

Координатор підкреслив, що рух опору є самоорганізацією громадян Донеччини, яка підтримує конституційний лад України, її законодавство і діє у повній відповідності до Конституції, в тому числі й щодо захисту територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-