Україна розірвала угоду з СНД про стандарти озброєння

Україна розірвала угоду з СНД про стандарти озброєння

Укрінформ
Україна вийшла з угоди, спрямованої на зміцнення і розвиток співпраці між державами Співдружності незалежних держав у галузі стандартизації озброєння і військової техніки.
Про це повідомляє у середу прес-служба Мінекономрозвитку.

"Сьогодні, 17 квітня, Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Мінекономрозвитку та припинив для України дію угоди, спрямованої на зміцнення і розвиток співпраці між державами СНД у галузі стандартизації озброєння і військової техніки", - йдеться у повідомленні.

Як наголосив перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, у Мінекономрозвитку провели аналіз та дійшли висновку, що угода не має практичної реалізації в Україні, оскільки стандартизує озброєння під ГОСТи. За його словами, в Україні ж радянські ГОСТи ліквідовані на 90%, і їх замінюють європейські стандарти.

Читайте також: Україна остаточно вийшла з координаційних органів СНД

"А ще у Конституції закріплений стратегічний курс до НАТО. Тож будемо проводити стандартизацію озброєння та військової техніки відповідно до цього курсу", - додав він.

Відповідно до рішення уряду України, Міністерство закордонних справ України у встановленому порядку повідомить Виконавчому комітету СНД про припинення для України дії угоди та протоколу.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін з 2016 року скасував 90% радянських ГОСТів, натомість було розроблено та прийнято понад пʼять тисяч національних стандартів, і цього року уряд планує додати до них іще три тисячі.

У лютому 2019 року Україна завершила процес виходу з координаційних органів СНД і працює над припиненням своєї участі в договорах, укладених раніше в рамках Співдружності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-