Найближчим часом вдасться вийти на умови миру на Донбасі — Порошенко

Найближчим часом вдасться вийти на умови миру на Донбасі — Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що переговори у "нормандському форматі" найближчим часом дозволять вийти на умови повернення миру на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я наголошую, що коли Путін зрозуміє, що президент Порошенко має підтримку більшості українців, тоді, як сказав президент Макрон, буде відкрито для "нормандського формату" вікно можливостей. Ми всі твердо наголошуємо, що станом на зараз альтернативи "нормандському формату" не існує, тому що "нормандський формат" представляє всі країни-члени Європейського Союзу з чіткою координацією Сполученими Штатами Америки. І чітко скоординовані дії призведуть до того, що або ми встановлюємо мир на Донбасі, або уже в травні-червні будуть продовжені або посилені санкції при Російської Федерації. Росія платить дуже високу ціну в цій абсолютно беззмістовній війні, абсолютно беззмістовній агресії. І саме тому моє тверде переконання, що нам вдасться вийти на умови, коли буде принесений мир на Донбас. Це може бути зроблено вже найближчим часом”, - зазначив Глава держави.

Читайте також: Великодню "тишу" на Донбасі оголосять 18 квітня

Водночас Порошенко наголосив, що зустрічі з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Франції Еммануелем Макроном, які відбулися 12 квітня, продемонстрували, що Україна і він, як президент, мають тверду підтримку лідерів Європейського Союзу.

Окрім того, Порошенко висловив переконання, що українці не допустять ситуації, за якої президентом стане “слабкий кандидат”, і з яким Російська Федерація зможе домовитися про капітуляцію України.

“Росія взяла паузу, сподіваючись, що Петро Порошенко не вийде в другий тур. Зараз вона сподівається на те, що Порошенко не буде обраний і буде інший, слабкий, кандидат, із яким буде дуже легко Росії без участі західних партнерів, віч-на-віч, тихенько домовитися і вийти на умовах Росії, де-факто — вийти на капітуляцію України. Я переконаний, що перш за все українці цього не дозволять”, -зазначив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-