Великодню

Великодню "тишу" на Донбасі оголосять 18 квітня

Укрінформ
Режим припинення вогню на Донбасі у зв'язку з Великоднем оголосять 18 квітня на Skype-конференції Тристоронньої контактної групи.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічей з Президентом Франції Еммануелем Макроном та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель в ефірі телеканалу Інтер по відеозв'язку з Парижу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"18 квітня буде проголошено на Skype-конференції Тристоронньої контактної групи режим припинення вогню, який буде присвячений Великодню, і будуть донесені сигнали до російської сторони про те, щоб це створило ті умови, щоб одразу після президентських виборів приступити до серйознних переговорів у "нормандському форматі" для забезпечення мирного процесу", - сказав Порошенко.

Читайте також: Окупанти 20 разів порушили “тишу”: загинув військовий, вісім поранені

Як повідомлялося, 12 квітня Президент України Петро Порошенко провів зустрічі з Президентом Франції Еммануелем Макроном та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

10 квітня Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Сході України дійшла згоди щодо необхідності оголошення "великоднього перемир'я".

За словами спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка, ТКГ домовилася провести відеоконференцію 18 квітня для його остаточного узгодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-