ТКГ проведе 18 квітня відеоконференцію щодо

ТКГ проведе 18 квітня відеоконференцію щодо "великоднього перемир'я"

Укрінформ
Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України дійшла згоди щодо необхідності оголошення "великоднього перемир'я".

Про це заявив журналістам спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік, повідомляє БЕЛТА.

"ТКГ зійшлася на думці про необхідність оголошення перемир'я і домовилася провести додаткову відеоконференцію 18 квітня для його остаточного узгодження", - зазначив Сайдік.

За його словами, питання підготовки до оголошення перемир'я з нагоди великодніх свят було основним на засіданні робочої підгрупи з безпеки. Крім того, підгрупа також обговорила додаткові заходи щодо гарантування безпеки та гуманітарного розмінування.

Водночас учасники економічної робочої групи висловили занепокоєння ситуацією, що виникла на початку місяця навколо компанії "Вода Донбасу" в зв'язку з перебоями електропостачання, розповів Сайдік.

Читайте також: Із початку "весняного перемир'я" загинули п'ятеро українських військових

Він повідомив, що координатор гуманітарної робочої групи посол Тоні Фріш представив результати свого візиту на Схід України, що відбувся 3-9 квітня, в ході якого він зустрічався з утримуваними особами, їхніми рідними та близькими, а також з родичами зниклих безвісти.

"Фріш відвідав осіб, яких тримають у в'язниці в Маріуполі. Хотілося б у цьому зв'язку нагадати, що за міжнародним гуманітарним правом Міжнародний комітет Червоного Хреста має мати доступ до цих осіб по обидві сторони від лінії зіткнення. МКЧХ поки що має такий доступ лише на території, підконтрольній уряду України", - сказав дипломат.

На запитання про те, чи обговорювалися в ТКГ вибори Президента України, Сайдік відповів заперечно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-