Модернізована

Модернізована "Вільха-М" вдвічі збільшила дальність ураження цілі - Турчинов

Фото
Укрінформ
Модернізований ракетний комплекс "Вільха-М" здатен уражати ціль на майже вдвічі більшій відстані, ніж ті, що сьогодні перебувають на озброєнні ЗСУ.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов за підсумками випробувань на військовому полігоні в Одеській області, повідомляє прес-служба РНБО.

Зокрема, турчинов нагадав, що торік розпочалося серійне виробництво нового потужного ракетного комплексу "Вільха", прийнятого на озброєння ЗСУ, керовані ракети якого вражають ціль на відстані 70 км.

"Але наші конструктори та виробничники продовжували наполегливу роботу з подальшого вдосконалення ракетної техніки, і сьогодні відбулися дуже важливі випробування модернізованого комплексу "Вільха-М", нові ракети якого вражають ціль вже на відстані 130 км", - сказав керівник Радбезу.

Читайте також: Ракетний комплекс "Вільха М" пройшов успішне випробування

За його словами, під час випробувань було перевірено застосування ракет для знищення цілей на максимальній дальності, а також точність і ефективність знищення цілі.

Випробування нового модернізованого комплексу “Вільха-М” / Фото: turchynov.com

Глава Радбезу також зазначив, що робота українських науковців і конструкторів у межах реалізації ракетної програми, затвердженої РНБО, системно продовжується. Найближчим часом очікується завершення розробки нового покоління ракет цього класу, здатних уражати цілі на відстані 200 і більше кілометрів.

Фото: turchynov.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-