Україна показала російські системи РЕБ на Донбасі, зафіксовані дроном ОБСЄ

Україна показала російські системи РЕБ на Донбасі, зафіксовані дроном ОБСЄ

Фото
Укрінформ
Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні опублікувало фото з дрона СММ ОБСЄ із фіксацією російських новітніх систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) на окупованій частині Донбасу поблизу населеного пункту Южна Ломуватка.
Фото було поширене у Twitter українського диппредставництва.

"Російські новітні системи озброєння - автоматизована станція перешкод Р-330Ж "Житель" та комплекс радіоелектронної боротьби "Тірада-2", зафіксовані Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ неподалік від н.п. Южна Ломуватка, на окупованій Росією частині Донбасу", - йдеться у повідомленні.

В коментарі кореспонденту Укрінформу в представництві повідомили, що фото зафіксованих РЕБ містилося у тижневому звіті місії ОБСЄ, який був поширений при делегаціях ОБСЄ у Відні.

Раніше в опублікованому 19 березня звіті місії ОБСЄ йшлося, що 16 березня безпілотник СММ малого радіусу дії виявив автоматизовану станцію перешкод (Р-330Ж "Житель") на автомобілі "КамАЗ-4310" і комплекс радіоелектронної боротьби ("Тірада-2") неподалік від н.п. Южна Ломуватка (60 км на захід від Луганська). Щоденні оперативні звіти СММ ОБСЄ публікуються лише в текстовій формі без супровідних фотографій.

Читайте також: Окупанти обстрілюють населені пункти вздовж лінії розмежування — ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, раніше місія ОБСЄ вже неодноразово повідомляла про виявлення різноманітних типів російських систем з постановки радіоперешкод та радіоелектронної боротьби, зокрема Р330 "Житель", "Леер-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Былина", а також комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА "Репеллент-1".

Зокрема, 10 лютого СММ ОБСЄ вчергове зафіксувала на території окупованої Донеччини сучасну російську військову систему, яка є лише на озброєнні ЗС РФ, - автоматизовану станцію радіоперешкод "Торн".

Про виявлення на Донбасі новітнього російського комплексу РЕБ ("Тірада-2") у звіті ОБСЄ від 19 березня повідомляється вперше.

Українська делегація в ОБСЄ закликала Росію надати роз'яснення з приводу того, як її сучасні комплекси радіоелектронної боротьби опинилися на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-