ОБСЄ нарахувала понад 80 танків і півсотні гармат окупантів на Донбасі

ОБСЄ нарахувала понад 80 танків і півсотні гармат окупантів на Донбасі

Укрінформ
Спостережна місія ОБСЄ виявила 84 танки, 55 гармат, 132 бойові броньовані машини та вісім реактивних систем залпового вогню, які російсько-окупаційні війська розміщують з порушенням ліній відведення та зосереджують озброєння у межах населених пунктів.
Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“25 березня у щоденному звіті СММ ОБСЄ оприлюднено відомості про виявлення озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення у непідконтрольних урядові районах. Зокрема, на полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ БПЛА Місії виявив 8 реактивних систем залпового вогню, а неподалік Новоселівки – 2 танки”, - повідомляють в прес-службі.

Як зазначається, 20 березня також було виявлено чотири танки і п'ять одиниць буксируваної артилерії на полігоні поблизу Міусинська, 12 танків на полігоні біля Шимшинівки та 24 танки на полігоні в районі населеного пункту Тернове.

Читайте також: У Клімкіна поскаржилися ОБСЄ на блокування окупантами роботи КПВВ "Золоте"

Крім того, 19 березня на основі даних повітряного спостереження у непідконтрольних урядові районах було виявлено 22 танки та 58 одиниць бойових броньованих машин на полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка, а також 20 танків, 23 гармати та 73 бойові броньовані машини на полігоні біля Мирного.

Цього ж дня СММ виявила 20 одиниць буксируваної артилерії та сім одиниць самохідної артилерії на полігоні поблизу Бугаївки.

Водночас представниками місії оприлюднено дані щодо ознак військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки у непідконтрольних урядові районах. Так, 23 березня БПЛА СММ малого радіусу дії виявив зенітну установку неподалік від лінії розмежування сторін у населеному пункті Голубівка Луганської області та 25 березня – одну бойову броньовану машину неподалік населеного пункту Старе, повідомляють в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-