Важливі об’єкти Донеччини обіцяють не відключати від електрики за борги

Важливі об’єкти Донеччини обіцяють не відключати від електрики за борги

Укрінформ
У Донецькій області важливі інфраструктурні об’єкти не відключатимуть від електропостачання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць за результатами наради з представниками компаній - постачальників та розподільників електроенергії, керівників міст, районів, ОТГ, державних шахт, КП «Вода Донбасу».

«Важливі інфраструктурні об’єкти не будуть відключені від електропостачання 26 березня», - написав Куць.

Він зазначив, що учасники наради підготували спільне звернення до Кабінету міністрів, профільних міністерств про необхідність урегулювання цієї ситуації на рівні уряду, а надалі й Верховної Ради (в частині внесення відповідних змін до законодавства).

«Безальтернативне відключення від електропостачання державних шахт чи компанії «Вода Донбасу» (за аналогією з іншими споживачами енергії) ставить під загрозу життєдіяльність всієї області - як окупованої, так і контрольованої українським урядом території, становить потенційну екологічну й соціальну загрозу й іншим регіонам країни», - підкреслив Куць.

Читайте також: Підрозділи "Води Донбасу" в ОРДО заборгували за електрику майже 1,5 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині виникла загроза відключення від електропостачання фільтрувальних і насосних станцій комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», без води можуть залишитися 3 млн 265 тис. людей.

У компанії пояснили, що критична ситуація з поставками електроенергії склалася через відмову енергопостачальних підприємств в укладанні договорів з КП «Компанія «Вода Донбасу» через наявну заборгованість у розмірі 1 млрд грн.

Основними причинами тяжкого фінансового становища на підприємстві називають відсутність механізму з відшкодування витрат на електроенергію з перекидання води в маловодні регіони, збиткові тарифи на тимчасово непідконтрольній території, низький рівень оплати населенням і підприємствами спожитих послуг водопостачання і водовідведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-