Окупанти обстріляли дві школи на Донеччині

Окупанти обстріляли дві школи на Донеччині

Укрінформ
Збройні формування РФ вкотре знехтували нормами гуманітарного права та обстріляли школу в Петровському районі міста Донецька та в населеному пункті Гольмівський.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“За даними звіту СММ ОБСЄ від 23 березня 2019 року, у мікрорайоні Трудівські Петровського району міста Донецька на вул. Самарській, 1 представниками Місії зафіксовано пошкодження будівлі школи. Це – 15-сантиметрова пробоїна на висоті 30 см від землі. За оцінкою патруля ОБСЄ, пошкодження завдано вогнем із великокаліберного кулемета”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначили співробітникам місії працівники школи, обстріл відбувся 21 березня вранці, коли учні вже перебували у школі. Разом з тим, вони відмовились відповісти на будь-які запитання без дозволу представників окупаційної влади.

“Зазначена схема свідчить, що Збройні сили України ніяким чином не можуть бути причетними до пошкодження школи з тих причин, що відстань до найближчих позицій українських військовиків становить не менш ніж 3450 метрів, що є недосяжною для стрільби із кулемета, а також і те, що школа знаходиться всередині житлового кварталу та з усіх боків оточена житловими будинками. Враховуючи те, що пошкодження знаходиться на висоті 30 сантиметрів від землі, куля не змогла б оминути всі ці будинки”, - повідомляють в прес-службі.

Читайте також: Росія завозить на Донбас новітні мобільні комплекси зв'язку - розвідка

Ще один обстріл школи зафіксований спостерігачами у населеному пункті Гольмівський, який знаходиться на тимчасово непідконтрольній українському уряду території. Окупаційна влада заборонила працівникам школи впускати спостерігачів Місії всередину закладу для огляду місця пошкодження та спілкуватись із цього питання. Як зазначають спостерігачі, Збройні сили України не можуть бути причетними до пострілу по школі з огляду на те, що відстань до фактичної лінії зіткнення та відповідно знаходження найближчих позиції українських військових становить понад 2200 м. Окрім того, будівля школи знаходиться всередині щільної житлової забудови кількаповерхових будинків, а профіль рельєфу з напрямку українських позицій є закритим, тобто створює перешкоду для ведення вогню зі стрілецької зброї.

Наведені вище факти свідчать про провокативний характер дій російсько-окупаційних військ, які намагаються таким чином дискредитувати ЗСУ та прикрити свої злочини проти мирного населення, наголошують в штабі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-