Порошенко подякував Канаді за продовження військової місії UNIFIER

Порошенко подякував Канаді за продовження військової місії UNIFIER

Укрінформ
Президент Петро Порошенко подякував Канаді за рішення продовжити військову місію UNIFIER в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вдячний Канаді за рішення продовжити мандат військової місії UNIFIER до 2020 року. Це не лише символ підтримки України перед лицем російської агресії, що є загрозою для усього вільного світу, а й реальна допомога з професійної підготовки українських військових. Вдячний канадським військовослужбовцям за навики, які передають новому українському війську. Пишаюсь, що і наші захисники діляться з колегами досвідом, набутим в гібридній війні Кремля", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що в солідарності країн - гарантія безпечного майбутнього всієї євроатлантичної спільноти, і наголосив, що сьогодні Канада не лише серед надійних союзників України, а й серед справжніх партнерів та найближчих друзів.

Як повідомлялося, Канада 18 березня ухвалила рішення продовжити тренування українських військових у рамках операції UNIFIER до весни 2022 року.

Читайте також: Канадські військові залишатимуться в Україні до 2022 року

У Міністерстві оборони Канади зазначили, що Україна продовжує робити суттєвий прогрес у питаннях власної безпеки та оборони, однак "постійна нестабільність у регіоні доводить важливість та злободенність канадської військової місії".

У рамках тренувальної місії UNIFIER з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичкам сучасного бою військових ЗСУ. За чотири роки через канадське навчання пройшло більше 10 тис українських бійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-