Канадські військові залишатимуться в Україні до 2022 року

Канадські військові залишатимуться в Україні до 2022 року

Укрінформ
Канада вирішила продовжувати тренувати українських військових у рамках операції UNIFIER до весни 2022 року.

Про це заявили у міністерстві оборони Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд Канади продовжує операцію UNIFIER, військову тренувальну місію Збройних сил Канади в Україні, до кінця березня 2022 року”, - повідомили у Міноборони.

Зазначається, що Україна продовжує робити суттєвий прогрес у питаннях власної безпеки та оборони, однак “постійна нестабільність у регіоні доводить важливість та злободенність канадської військової місії”. “У рамках операції UNIFIER, Збройні сили Канади й надалі проводитимуть тренування військових та допомагатимуть розбудовувати можливості ЗСУ й безпекових служб України. Тренування, яке проводять Збройні сили Канади, безпосередньо допомагає українському війську та спецслужбам підтримувати внутрішню безпеку та територіальну цілісність, сприяючи регіональній та національній стабільності”, - наголосили у відомстві.

Читайте також: Комітет оборони Канади закликав посилити санкції проти Росії

У Міноборони додали, що операція UNIFIER “сприяє ширшому українському реформістському порядку денному та допомагає зусиллям Канади із розвитку демократії, прав людини й верховенства права в Україні”.

Як відомо, в рамках тренувальної місії UNIFIER з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичкам сучасного бою членів ЗСУ. За чотири роки через канадське навчання пройшло більше 10 тис українських військових.

Сьогоднішнє оголошення стало другим продовженням UNIFIER з часу започаткування місії в 2015 році. На початку 2017-ого року Канада вирішила залишити своїх інструкторів в Україні ще на два роки і суттєво розширила географію їх роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-