Турчинов розповів, як створювалися добровольчі батальйони

Турчинов розповів, як створювалися добровольчі батальйони

Укрінформ
Секретар РНБО у вітальному слові з нагоди Дня українського добровольця наголосив, що у 2014 році він був змушений звернутися до справжніх патріотів по допомогу, аби зберегти державу.

Про це йдеться в тексті вітання, оприлюдненого прес-службою РНБО.

“У мене не було іншого вибору як звернутися до справжніх патріотів України з проханням не очікувати повісток, не чекати, поки відбудеться відновлення, забезпечення та злагодження ЗСУ - а йти добровольцями захищати свою країну. Так почалося формування добровольчих батальйонів МВС, Національної гвардії, територіальної оборони", - зазначив Турчинов.

Секретар РНБО наголосив: "Добровольці з легкою стрілецькою зброєю, за відсутності одностроїв, у власному одязі, без бойової підготовки, але з великими серцями та відповідальністю перед країною, пішли на схід і ціною своєї крові та власного життя зупинили набагато сильнішого ворога”.

Читайте також: Україна відзначає День добровольця

За його словами, саме добровольчі батальйони, прийнявши на себе перший удар, дали можливість владі провести мобілізацію, підготувати й озброїти армію, сформувати Національну гвардію та придушити сепаратистські заколоти, організовані спецслужбами РФ на півдні та сході України.

“Добровольчий рух назавжди увійшов в історію героїчної боротьби і перемоги України, він завжди буде підтвердженням могутності й незламності нашої держави та її народу”, - наголосив секретар РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-