Окупанти обстріляли школу в Золотому-5

Окупанти обстріляли школу в Золотому-5

Укрінформ
У населеному пункті Золоте-5 на тимчасово непідконтрольній Україні території місія ОБСЄ зафіксувала кульові пошкодження школи, спричинені вогнем зі стрілецької зброї з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на інформацію СММ ОБСЄ.

“За даними звіту СММ ОБСЄ від 12 березня 2019 року в населеному пункті Золоте-5, на непідконтрольній урядові території, команда СММ бачила пробоїни у віконних рамах із західного боку школи на вулиці Миру. Патруль ОБСЄ поінформував про те, що одна з пробоїн була на першому поверсі будівлі, дві – на другому та ще одна – на третьому. За оцінкою місії, пошкодження в школі, яку щодня відвідують діти, виникли нещодавно та були спричинені вогнем зі стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СЦКК заявляє про обстріл окупантами житлового будинку у Щасті

За інформацією директора навчального закладу, будівлю школи було обстріляно вночі 11 березня.

Як зазначається в повідомленні прес-служби, причетність до обстрілу підрозділів Збройних Сил України виключається, оскільки характеристика форми рельєфу цієї місцевості на напрямку, вказаному у звіті, являє собою закритий профіль та виключає будь-яку можливість ураження школи із застосуванням стрілецької зброї. Окрім того, відстань від найближчих позицій Об'єднаних сил до пошкодженої школи становить понад 4,4 км, що є недосяжним для куль.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-