Наєв розказав про алгоритм дій під час оголошення “червоного режиму” на КПВВ

Наєв розказав про алгоритм дій під час оголошення “червоного режиму” на КПВВ

Укрінформ
У разі оголошення “червоного режиму” на КПВВ населення евакуюється під прикриттям підрозділів ООС, а під’їзні шляхи до пропускного пункту блокуються з метою недопущення мирних громадян у зону небезпеки.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв в інтерв'ю “Тижню”, відповідаючи на питання яким є алгоритм дій, якщо на КПВВ оголошують “червоний режим”.

“Цивільне населення, яке перебуває на КПВВ, негайно евакуюється, а дорожній коридор прикривають підрозділи Об’єднаних сил. При цьому під’їзні шляхи до КПВВ блокуються з метою недопущення мирних громадян у зону небезпеки. Крім того, про будь-які зміни в режимі функціонування КПВВ негайно повідомляється на офіційній сторінці Об’єднаних сил у Facebook”, - наголосив Наєв.

Читайте також: Наєв запевняє, що військових не агітують за жодного з кандидатів

Він пояснив, що такий режим запроваджується за рішенням командувача Об’єднаних сил у разі порушення противником режиму припинення вогню, що становить реальну загрозу для життя громадян, які перетинають лінію розмежування. Зазвичай “червоний режим” скасовується впродовж однієї доби, коли ситуація стабілізується. Найдовше він тривав три доби, повідомив командувач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-