Війська РФ біля кордону України призначені для удару - Порошенко

Війська РФ біля кордону України призначені для удару - Порошенко

Відео
Укрінформ
Росія не відмовилася від намагань досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом, загроза повномасштабної війни залишається реальною.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на відкритті оперативно-стратегічного збору з керівним складом Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія жодним чином не відмовилася від можливості досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом. Агресор розгортає нові військові з’єднання поблизу наших кордонів, нарощуючи потенціал для можливого вторгнення", - сказав Порошенко.

Зокрема, поінформував глава держави, Росія продовжує формувати об’єднане стратегічне командування “Захід” у складі двох загальновійськових армій, танкової армії, армійського корпусу, армії військово-повітряних сил і ППО.

На Південно-західному стратегічному напрямку 8-ма загальновійськова армія здійснює безпосереднє управління двома армійськими корпусами РФ, розгорнутими на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Читайте також: Порошенко закликає не вірити заявам зрадофілів, що Україну не приймуть у НАТО

Окрім того, зазначив Президент, спостерігається безпрецедентна мілітаризація Чорноморського регіону. А на території тимчасово окупованого Криму агресор створив потужне об’єднання, яке включає наземний, повітряний і морський компоненти, загальною чисельністю понад 30 тисяч військових.

"Поблизу наших кордонів формуються та розгортаються ракетні частини, оснащені комплексами “Іскандер”, а створення ударних оперативних сил на західному і південно-західному стратегічних напрямках абсолютно нічого спільного з обороною для Російської Федерації не має. Ми з вами розуміємо, що ці сили призначені для військового удару, і саме до цього готується Кремль. Тому вважаю, що загроза повномасштабної війни є не декларацією. Вона цілком реальна, особливо у світлі нинішніх військових приготувань противника, які ведуться поблизу державного кордону України в Смоленській, Воронезькій, Бєлгородській, Ростовській областях та на території анексованого Криму", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-