ЗСУ випробовують модернізовані зенітно-ракетні комплекси “Тор” та “Куб”

ЗСУ випробовують модернізовані зенітно-ракетні комплекси “Тор” та “Куб”

Відео
Укрінформ
Зенітно-ракетні комплекси “Тор” та “Куб” повернуться до бойового складу протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ після завершення випробувань.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

“Завершується проведення випробовувань модернізованих комплексів протиповітряної оборони, які повертаються до бойового складу Збройних сил України. Це дасть нам можливість сформувати нові підрозділи, суттєво підвищити спроможності зенітно-ракетних військ ЗСУ і в цілому підвищити ефективність системи протиповітряної оборони і військ, і держави”, - написав Муженко.

Перевірка модернізованих комплексів проходить на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик” у Херсонській області.

Роботи з модернізації ЗРК “Тор” та “Куб” проводились українським підприємством НПП “Аеротехніка”, де були поліпшені їхні технічні характеристики та розширені функціональні можливості ЗРК.

Читайте також: Індія зацікавилась українськими літаками Ан-132

ЗРК «Тор»- всепогодний тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної та протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки. Система «Тор» призначена для прикриття важливих адміністративних, економічних і військових об'єктів, перших ешелонів Сухопутних військ від ударів протирадіолокаційних і крилатих ракет, дистанційно пілотованих літальних апартаів, керованих авіабомб, літаків і вертольотів. Комплекс може працювати як у ручному (за участю операторів), так і повністю автоматичному режимі. При цьому система «Тор» сама контролює окреслений повітряний простір і самостійно збиває всі повітряні цілі, що не упізнані системою “свій-чужий”.

ЗРК “Куб” зенітно-ракетний комплекс військової протиповітряної оборони, призначений для захисту Сухопутних військ, в основному танкових дивізій, від засобів повітряного нападу, що летять на середніх і малих висотах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-