Індія зацікавилась українськими літаками Ан-132

Індія зацікавилась українськими літаками Ан-132

Укрінформ
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський в рамках міжнародної авіаційної виставки АероІндія 2019 обговорив з представниками оборонного відомства Індії просування новітнього українського літака Ан-132 на індійський ринок.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

“У рамках виставки відбулася зустріч Олега Гладковського з Державним міністром з питань оборони Індії Субхаш Бхамре, під час якої сторони обговорили питання розширення співпраці між країнами, зокрема, можливість просування новітнього українського літака Ан-132 на індійський ринок для заміни парку літаків Ан-32 ВПС Індії. Презентація Ан-132D відбувається в Індії вперше, літак, зокрема, здійснює демонстраційні польоти у рамках виставки”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, сторони також обговорили питання можливості постачання в Індію запчастин та боєприпасів для військової техніки радянського зразка, спільної участі українських підприємств у ремонті та модернізації такої бронетехніки.

Окрім цього, відбулися переговори Гладковського з заступником міністра оборони Індії з питань оборонного виробництва Аджаєм Кумаром, під час яких розглянули можливість залучення представників приватного сектору оборонної промисловості Індії до спільного українсько-індійського виробництва товарів військового та подвійного призначення.

Гладковський зазначив, що підприємства українського ОПК готові брати активну участь у реалізації програм Make in India, що, в свою чергу, дозволить розпочати масштабні взаємовигідні спільні проекти.

Читайте також: У міжнародній авіавиставці в Індії беруть участь 15 оборонних підприємств України

Також відбулися зустрічі з керівниками найбільших індійських державних та приватних компаній, під час яких йшлося про можливість спільного виробництва сучасних РЛС та модернізації систем ППО, повідомляють в РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна авіаційна виставка АероІндія 2019 стартувала 20 лютого у місті Бангалор (Індія).

Виставка АероІндія проводиться кожні два роки та є основною платформою для демонстрації своєї продукції перед військовими Республіки Індія та розширення співпраці з індійськими компаніями в авіаційній та суміжних сферах. У 2017 році у виставці взяли участь 60 тис. представників оборонної сфери з усього світу.

До складу української делегації на виставці АероІндія 2019, яку очолює перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський, увійшли керівники ДК "Укроборонпром" та 15 державних та приватних оборонних підприємств України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-