Від початку доби на Донбасі – жодного ворожого обстрілу

Від початку доби на Донбасі – жодного ворожого обстрілу

Укрінформ
Від початку доби на лінії зіткнення обстрілів з боку російських окупаційних військ не зафіксовано.

Про це зазначив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк у четвер під час брифінгу щодо ситуації на лінії зіткнення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Від початку цієї доби станом на 12.00 на лінії бойового зіткнення обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано”, - зазначив Гуцуляк.

За словами речника оборонного відомства, захисники України контролюють обстановку.

Водночас він додав, що за інформацією Головного управління розвідки Міноборони, командування російських окупаційних військ активізувало заходи щодо призову на військову службу осіб, які раніше були звільнені зі складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, у т.ч. по дискредитації за скоєння злочинів та грубих правопорушень.

“Зокрема, зазначеній категорії осіб пропонується укласти нові контракти, згідно з якими їм враховуватиметься попередній стаж військової служби і нібито за статусом вони будуть прирівняні до кадрових військовослужбовців ЗС РФ. Для посилення психологічного тиску на таких потенційних призовників їм надсилаються СМС-повідомлення та робляться телефонні дзвінки, особливо у вечірній час та у вихідні дні”, - поінформував Гуцуляк.

Читайте також: За добу окупанти випустили 125 мін, під Мар’їнкою працює снайпер

Крім того, уточнив він, до домівок зазначених осіб кілька разів на тиждень приходять спеціальні групи агітаторів із так званих “військових комісаріатів” з пропозиціями до вступу на військову службу у складі російських окупаційних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-