Донбас: Наєв продемонстрував делегації США докази збройної агресії РФ

Донбас: Наєв продемонстрував делегації США докази збройної агресії РФ

Фото
Укрінформ
У середу, 20 лютого, командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв зустрівся з американською делегацією на чолі з представником Комітету Сенату США з питань збройних сил та безпеки Джоні Ернст.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

"Командувач об'єднаних сил ознайомив пані сенатора Джоні Ернст, Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні пані Марі Йованович та групу американських офіцерів та помічників сенатора з поточною оперативною обстановкою в районі проведення операції Об'єднаних сил. Генерал-лейтенант Сергій Наєв продемонстрував іноземним гостям докази нещодавніх випадків застосування російсько-окупаційними військами в Україні корегованих снарядів калібру 152 мм "Краснополь", що є на озброєнні виключно російської армії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: П’ять років російської агресії: МЗС заявляє про 13 тисяч загиблих і 30 тисяч поранених

Крім того, зазначають в прес-службі, високим гостям продемонстрували неушкоджений БПЛА "Орлан" та інші зразки озброєння, боєприпасів та обмундирування російської армії. Наєв представив делегації США відеофіксацію обстрілів населених пунктів Донецької та Луганської областей російськими окупаційними військами від початку цього року.

На Донбас приїхала сенатор США / Фото: http://www.mil.gov.ua

"Вчора в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано рекордну від початку поточного року кількість застосованих проти української армії росіянами засобів ураження. Так, протягом минулої доби на позиції наших військ ворог витратив 387 артилерійських снарядів та мін, заборонених Мінськими домовленостями. З них калібру 122 мм – 317 одиниць, калібру 120 мм – 37 одиниць", - цитує Наєва прес-служба.

Командувач також поінформував американську делегацію про перебіг заходів цивільно-військового співробітництва, повідомляють в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-