Окупанти вкотре перешкоджають діяльності ОБСЄ на Донбасі

Окупанти вкотре перешкоджають діяльності ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Українська сторона СЦКК вкотре заявляє про перешкоджання діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляється на сторінці ООС у Facebook.

"Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території, тим самим перешкоджають діяльності Місії. Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на окупованих територіях набуло системного характеру", - йдеться у повідомленні.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, 16 та 17 лютого, зокрема, двоє окупантів збройних формувань РФ вкотре відмовили патрулю Місії у проїзді через блокпост, розташований поблизу Заїченко (на північному сході від Маріуполя). Через законну відмову спостерігачів показати план свого патрулювання, бойовики не дозволили їм проїхати у південно-західному напрямку до селищ Пікузи і Саханка. Водночас спостерігачі бачили, що у напрямку Пікуз без перешкод проїхав цивільний автомобіль.

17 лютого, за даними СММ ОБСЄ, на пункті пропуску на кордоні біля Ізвариного найманці російсько-окупаційних військ вкотре без пояснень причини наказали патрулю Місії залишити цей район.

Читайте також: Окупанти закрили на Донбасі всі парафії УПЦ КП

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набули системного характеру та призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що прибирати з поля зору міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та всіляко спонукають до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-