Іноземні військові вчаться в українців протистояти агресії РФ - Президент

Іноземні військові вчаться в українців протистояти агресії РФ - Президент

Укрінформ
Українська армія на сьогодні є однією з найбоєздатніших армій Європи.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на зустрічі з творчої інтелігенцією Івано-Франківської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми маємо якісно нову армію, яку ми відбудували прямо в ході боїв, у що, відверто кажучи, крім українського народу, мало хто вірив. Сьогодні вже ніхто цього не ставить під сумнів. І для того, щоб у цьому переконатися, достатньо зайти у будь-яку військову частину і подивитися на той масштаб змін, який ми з вами зробили. Головне — це не нова система харчування, де солдат годують краще ніж двома. Головне — що вони вже добре одягнені, мають відповідне медичне обслуговування, в теплі, добре озброєні. Головне — що наша армія сильна духом, вона морально вмотивована, вона навчена, натренована, досвідчена, вона є патріотичною і знає, що боронить — українську землю, українську державу та український народ. Ще раз хочу наголосити, що це — одна з найбоєздатніших армій Європи, яка не тільки запроваджує передові стандарти НАТО", - зазначив глава держави.

Президент наголосив, що на сьогодні іноземні війська вже переймають досвід ведення боротьби в українських Збройних сил.

“На початку ми намагалися навчитися в будь-кого: просили, щоб до нас приїхали інструктори, і ми за три тижні проводили через них хоча б яку прискорену підготовку, щоб хлопці йшли в бій, маючи хоча б первинні знання в тактиці. А сьогодні до нас приїжджають батальйонами вчитися в українців, як воювати, а відверто кажучи, як бити росіян. Бо виявилося, що ми це вміємо найкраще. Але ми не хочемо цього. У нас є одне бажання — звільніть нашу землю, приберіть геть окупаційні війська, танки, артилерію, системи залпового вогню, приберіть геть свою брехливу пропаганду, інші елементи гібридної війни, бо ми вимушені вести боротьбу не лише на фронті”, - сказав Порошенко.

При цьому Президент також уточнив, що в конекторі протистояння з російською агресією Україна нині веде боротьбу за міжнародну підтримку.

“Ми ведемо боротьбу і на політичному фронті всередині країни. І наша боротьба — у проведенні демократичних реформ, збереженні вільної незалежної демократичної держави. І на міжнародному рівні — це також наша боротьба. Передусім — у забезпеченні підтримки України по всьому світові у боротьбі проти російської агресії”, - уточнив Порошенко.

Читайте також: Порошенко пояснив, чому змовкли російські танки на Донбасі

Водночас Президент нагадав, що в 2014 році українська армія “зусиллями багатьох продажних міністрів, головнокомандувачів була розвалена зсередини і практично була небоєздатною”.

“Я це вам відповідально заявляю як Верховний головнокомандувач, який прийняв країну та Збройні сили в такому стані. Але ми звільнили дві третини Донбасу, зупинили агресора завдяки козацькому духові українського народу, завдяки жертовності та відвазі наших солдат, добровольців і волонтерів”, - зазначив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-