Окупанти обстріляли безпілотник спостерігачів ОБСЄ біля Золотого

Окупанти обстріляли безпілотник спостерігачів ОБСЄ біля Золотого

Укрінформ
Російські окупаційні війська відкривали вогонь по безпілотнику спостережної місії ОБСЄ над ділянкою розведення в районі Золотого.

Це сталося, коли спостерігачі 15 лютого перебували на блокпосту збройних формувань РФ на південній околиці району розведення Золоте, повідомляє українська сторона СЦКК з посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 16 лютого.

"Міжнародні спостерігачі поінформували окупантів про те, що БПЛА СММ, який здійснював політ у даному районі, керується з іншого місця. Але незважаючи на це попередження п’ятеро озброєних бойовиків, які знаходилися на блокпосту, приблизно за десять метрів від спостерігачів СММ, почали стріляти зі своїх автоматів по БПЛА СММ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російські найманці обстріляли автомобіль спостерігачів СЦКК на Луганщині

Як зазначається, у напрямку безпілотника, який переміщувався на південь від блокпосту на висоті приблизно 300 метрів, окупанти зробили близько 60 пострілів.

Після того ж як спостерігачі ще раз наголосили, що це їхній БПЛА, окупанти припинили вогонь. Апарат не постраждав, проте команда місії була змушена терміново залишити район блокпосту.

Читайте також: Окупанти знову заблокували роботу СММ ОБСЄ на Донбасі

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ щодо легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей.

"Подібними провокаційними діями окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою моніторингову діяльність", - заявили у СЦКК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-