Окупанти знову заблокували роботу СММ ОБСЄ на Донбасі

Окупанти знову заблокували роботу СММ ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє про те, що збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території, тим самим перешкоджаючи діяльності Місії.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ від 15 лютого 2019 року зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата Місії, йдеться у повідомленні на сторінці Операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Так, троє окупантів в черговий раз (заборону було також зафіксовано у щоденному звіті Місії від 14 лютого цього року) не дозволили патрулю Місії ОБСЄ проїхати через блокпост, розташований поблизу Заїченко (на північному сході від Маріуполя). Через законну відмову спостерігачів показати план свого патрулювання бойовики не дозволили їм проїхати у північно-східному напрямку до селищ Пікузи і Саханка", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що на блокпості збройних формувань Російської Федерації, розташованому неподалік Верхньошироківського (на північному сході від Маріуполя), у двох випадках озброєні найманці російсько-окупаційних військ знову заборонили членам патруля Місії проїзд через блокпост, посилаючись кожного разу на «проведення комплексу спеціальних заходів». Через деякий час із третьої спроби патрулю СММ все ж таки вдалося проїхати через блокпост і потрапити до населеного пункту.

Читайте також: Окупанти проводять навчання із бойовою стрільбою в зоні безпеки - ОБСЄ

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим такі агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набувають системного характеру. Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництво окупантів не бажає співпрацювати з міжнародними спостерігачами, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та свідомо прагнуть до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-