ОБСЄ за добу на Донбасі зафіксувала 430 вибухів - пошкоджені школа та будинки

ОБСЄ за добу на Донбасі зафіксувала 430 вибухів - пошкоджені школа та будинки

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія зафіксувала 11 лютого у Донецькій і Луганській областях значне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню.

Про це йдеться у звіті місії від 12 лютого.

"У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, приблизно 430 вибухів, якщо порівнювати з попередньою добою (орієнтовно 30 вибухів)", - йдеться у звіті.

Як зазначається, більшість порушень режиму припинення вогню, зокрема близько 60% від загальної кількості вибухів, зафіксовано в секторі від східно‑південного сходу до заходу від н. п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька), а також у районах на південний захід і захід від н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька).

Читайте також: На Донбасі - п'ять ворожих обстрілів за добу, один військовий поранений

"У Луганській області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, тим часом зафіксувавши менше вибухів (5), якщо порівнювати з попередньою добою (орієнтовно 15 вибухів). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південний схід від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська)", - зазначили в СММ ОБСЄ.

Крім того, спостерігачі зафіксували пошкодження внаслідок вогню з легкого озброєння на будівлі школи в Золотому‑5 (Михайлівці) та житлових будинках у Первомайську, а також свіжі вирви від розриву снарядів у Слов'яносербську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-