Окупанти не пустили ОБСЄ до чотирьох населених пунктів на Донбасі

Окупанти не пустили ОБСЄ до чотирьох населених пунктів на Донбасі

Укрінформ
Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти та території.

Про це повідомляє Українська сторона СЦКК, інформує прес-служба ООС у Facebook.

“За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 4 лютого, зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата Місії. Так, 2 лютого окупант збройних формувань Російської Федерації відмовив патрулю Місії в доступі до місця розміщення відведеного важкого озброєння у непідконтрольному владі України районі Донецької області”, - йдеться у повідомленні.

СЦКК повідомляє також, що найманець окупаційних військ наказав патрулю Місії залишити район залізничної станції “Червона Могила” та на пункті пропуску на кордоні з Російською Федерацією поблизу Вознесенівки у непідконтрольному владі України районі Луганської області.

Крім того, поінформовано, що такі дії представників збройних формувань РФ та їхніх найманців щодо заборони доступу спостерігачів СММ ОБСЄ набувають системного характеру. Так, 3 лютого двоє окупантів вкотре не дозволили патрулю Місії проїхати через блокпост, розташований поблизу села Заїченко (на північному сході від Маріуполя). Також бойовики не дозволили спостерігачам проїхати в західному напрямку до селища Пікузи. Водночас команда Місії бачила, що до селища Пікузи через блокпост без зайвих перешкод проїхав цивільний автомобіль.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ залишили Золоте-2 через обстріл окупантів

Як зазначається, у той же день на блокпості неподалік селища Безіменне (на схід від Маріуполя) два члени збройних формувань знову відмовили патрулю Місії у проїзді в західному напрямку, посилаючись на “накази свого командування”.

“На жаль, не припиняються випадки обмеження свободи пересування під час виконання Мандата Місії. Так, 2 лютого на блокпості поблизу Ясинуватої озброєний окупант збройних формувань РФ в черговий раз відмовив патрулю Місії у проїзді. Бойовик пояснив свою відмову тим, що йому необхідно отримати попередній дозвіл від своїх командирів. Через деякий час перебування на блокпості та після втручання ватажків російсько-окупаційних військ патрулю Місії все ж таки дозволили проїхати за маршрутом патрулювання”, - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим такі агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набувають системного характеру та призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил. Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що приховувати від міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та свідомо прагнуть до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-