Окупаційна адміністрація РФ на Донбасі має бути розпущена – Україна в ОБСЄ

Окупаційна адміністрація РФ на Донбасі має бути розпущена – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Усі нелегальні структури російської окупаційної адміністрації на Донбасі, мімікровані під так звані органи влади "ЛНР" та "ДНР", мають бути демонтовані.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у п’ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нелегальні структури російської окупаційної адміністрації на Донбасі, пов'язані з незаконним шоу в листопаді, мають бути демонтовані як безумовна необхідність для подальшого прогресу на політичному треку", - заявив Прокопчук у своїй заяві у відповідь на доповідь Спеціального представника Діючого голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ Мартіна Сайдіка та глави СММ ОБСЄ Ертугрула Апакана.

За його словами, безперервні спроби Кремля легітимізувати своїх представників на окупованих територіях Донбасу все більше ускладнюють ситуацію навколо врегулювання конфлікту. "Невід'ємною частиною цих спроб стали фейкові та незаконні так звані вибори 11 листопада 2018 року, які були грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, а також букви та духу Мінських угод", - додав він.

Під час засідання постпред РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич також висловився з приводу російських окупаційних адміністрацій на Донбасі: він розкритикував так званий план Сайдіка, тому що в ньому "ігнорується роль республік та необхідність діалогу з ними".

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік раніше виступив автором нового плану мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який передбачає спільну місію ООН та ОБСЄ (з військовим та поліцейськими компонентами і міжнародною адміністрацією), а також організоване Євросоюзом агентство з відбудови Донбасу.

Читайте також: РФ відкидає можливість будь-яких перемовин до виборів Президента - постпред в ОБСЄ

Міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш у п’ятницю розкритикував цей план, оскільки ним передбачено, що перехідна адміністрація буде працювати не тільки з обраними органами місцевого самоврядування, а й з нинішніми структурами російської окупаційної адміністрації на Донбасі. За його словами, це означає, що на проміжний період відбувається фактична "легітимізація утворень, які себе називають якимись органами всередині окупованих територій" ( т.з. "ЛНР" та "ДНР").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-