Окупанти на Донбасі активізували

Окупанти на Донбасі активізували "призов" населення - ГУР

Укрінформ
Російська окупаційна влада на Донбасі активізувала роботу мобільних призовних пунктів і нашвидкуруч уточнює списки потенційних призовників.

Про це розповів у п'ятницю на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки МОУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування російських окупаційних військ намагається поповнити особовим складом передові підрозділи з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ за рахунок призову населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. У зв’язку з цим, російські окупаційні адміністрації активізували діяльність мобільних призовних пунктів, представники яких в авральному порядку уточнюють списки та місця перебування потенційних призовників", - зазначив Мотузяник.

Водночас, за інформацією розвідки, у складі російських окупаційних військ зростає кількість конфліктів між офіцерами ЗС РФ та військовослужбовцями - місцевими жителями.

Читайте також: До опівдня на Донбасі зберігається “тиша”

Зокрема, збільшується кількість випадків ігнорування злочинних наказів російських кураторів щодо ведення провокаційних обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил та населених пунктів, йдеться в інформації ГУР.

Для того, аби підвищити вмотивованість призовників до проходження військової служби та недопущення масового дострокового звільнення контрактників і самовільного залишення місць служби (дезертирства) рядовим і сержантським складом, російські пропагандисти, за даними розвідки, активно поширюють чутки про можливе підвищення грошового забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-