На окупованому Донбасі не виплачують пенсії та зарплати без “паспортів ДНР”

На окупованому Донбасі не виплачують пенсії та зарплати без “паспортів ДНР”

Укрінформ
Жителів окупованої частини Донбасу змушують відмовлятись від українських паспортів в обмін на першочергове отримання російського громадянства за умови наявності “паспорту ДНР/ЛНР” та зменшують зарплату у разі його відсутності.

Про це під час брифінгу заявив речник Міноборони Максим Праута, повідомляє МОУ.

“Російські окупаційні адміністрації посилюють тиск на жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, які не бажають відмовлятись від українського громадянства. Зокрема, керівники окремих підприємств не виплачують заробітну плату або зменшують її розмір працівникам, які не мають так званих “республіканських паспортів”, - наголосив речник.

Він також зазначив, що жителям окупованих територій обіцяють першочергове отримання російського громадянства за умови наявності “паспорту ДНР/ЛНР”.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала на Донбасі танки, “Гради” і “Жаби” окупантів

Крім того, за словами Праути, серед людей пенсійного віку інтенсивно розповсюджуються чутки про підготовку так званих “урядових розпоряджень” про виплату пенсій тільки власникам паспортів “ДНР/ЛНР” та про примусове вилучення українських паспортів.

Такі кроки викликають невдоволення серед пенсіонерів, які бажають зберегти можливість отримувати виплати від уряду України, зазначає Праута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-