Окупанти знову обстріляли безпілотник ОБСЄ

Окупанти знову обстріляли безпілотник ОБСЄ

Укрінформ
Збройні формування РФ та їхні найманці на Донбасі продовжують навмисно грубо перешкоджати використанню безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ в районі селища Чермалик на півдні Донецької області.

Про це йдеться у повідомленні ООС.

“За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 15 січня, спостерігачі Місії перебували в районі селища Чермалик на північному сході від Маріуполя. З метою верифікації команда СММ запускала свій БПЛА через лінію зіткнення. Після його запуску спостерігачі Місії почули дві серії численних черг зі стрілецької зброї приблизно за один-два кілометри на південь-південний схід від того місця, де вони перебували. За їхньою оцінкою, постріли були здійснені по БПЛА”, - йдеться у повідомленні.

Команда Місії повернула БПЛА та благополучно його приземлила.

Напередодні, у щоденному звіті СММ ОБСЄ, який опубліковано 14 січня, також зазначалося, що 12 січня, координуючи політ БПЛА через лінію зіткнення у районах на південь-південний схід від Чермалика, члени патруля Місії чули численні черги зі стрілецької зброї . За оцінкою СММ, вогонь вівся у напрямку їхнього БПЛА, який у той момент пролітав над тимчасово не підконтрольними владі України районами. Команда Місії і тоді вдало повернула БПЛА.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала понад 20 російських танків у районі Тернового

За даними української сторони СЦКК чергові спроби провокаційних дій найманців збройних формувань Російської Федерації знов пов’язані з намірами приховати свою вогневу активність щодо підрозділів Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-