Наєв сказав, за якої умови миротворча місія на Донбасі буде ефективною

Наєв сказав, за якої умови миротворча місія на Донбасі буде ефективною

Укрінформ
Розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі на умовах, які пропонує українська сторона, сприятиме припиненню кровопролиття та завершенню конфлікту.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung "Миротворці є рішенням".

"Безперечно. Але, звичайно, лише за тих умов, про які домовляється керівництво нашої держави (розміщення по всій території ОРДЛО, включно з кордоном - ред.)", - сказав Наєв, відповідаючи на питання, чи вірить він в те, що миротворча місія ООН може зробити позитивний внесок у стабілізацію.

Наєв нагадав позицію міністра оборони України Степана Полторака, який у нещодавній промові заявив про те, що "блакитні каски" є рішенням, та висловив сподівання, що міжнародна спільнота допоможе України знайти ефективну модель миротворчої місії. При цьому, як наголошував Полторак, ймовірно, миротворча місія ООН повинна мати широкий мандат у зоні конфлікту та бути постійно присутньою на російсько-українському кордоні.

Крім того, командувач Об'єднаних сил також нагадав, що Президент України Петро Порошенко під час зустріч з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом висловив сподівання на підтримку Альянсу стосовно розгортання міжнародної миротворчої місії, яка могла б захистити усю окуповану територію Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Читайте також: Кремль жорсткий до країн, які не погоджуються з його політикою - Наєв

Наєв наголосив, що російські пропозиції про розміщення миротворців лише на "лінії зіткнення" є неприйнятними, а мандат місії повинен поширюватися і на українсько-російський кордон, що в результаті має привести до виведення усіх російських окупаційних військ зі сходу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-