Голова ОБСЄ під час візиту до України зосередиться на пошуку діалогу на Донбасі

Голова ОБСЄ під час візиту до України зосередиться на пошуку діалогу на Донбасі

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак наступного тижня здійснить візит до України, під час якого основну увагу приділить пошуку можливостей для діалогу щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це він заявив під час презентації пріоритетів Словацького головування в ОБСЄ під час засідання Постійної ради у четвер у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

“Наступного тижня поїду до України, і основний фокус моєї уваги буде спрямований на можливостях для діалогу. Якщо існує можливість негайно покращити ситуацію для людей на місцях, то ми мусимо скористатися нею", - заявив Лайчак.

Чинний голова ОБСЄ наголосив, що криза в Україні та навколо неї викликає величезне занепокоєння. "Те, що відбувається там – і я говорю про кризу в та навколо України – і просто неприйнятним. І запевняю вас, Словаччина дуже добре розуміє нагальний характер цього питання", - додав він.

Читайте також: Клімкін закликав ОБСЄ направити спостерігачів на президентські вибори

За словами Лайчака, велике занепокоєння викликає конфлікт на Донбасі та нелегальна анексія Криму, а також ситуація у Керченській протоці та в регіоні в цілому.

Він наголосив, що одним з пріоритетів Словаччини буде запобігання, посередництво та врегулювання конфліктів, при цьому, особлива увага буде приділятися роботі на місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-