Окупанти знову заявляють, що не пустять місію ОБСЄ на “військову територію”

Окупанти знову заявляють, що не пустять місію ОБСЄ на “військову територію”

Укрінформ
Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі, прикриваючи ворожі плани, своєю агресивною поведінкою навмисно перешкоджають роботі СММ ОБСЄ.

Про це повідомляє прес-центр ООС із посиланням на інформацію Української сторони СЦКК.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 03.01.2019 року, 31 грудня минулого року, у пункті пропуску на кордоні у Вознесенівці, а також на залізничній станції “Червона Могила” в цьому ж населеному пункті, де спостерігачі зафіксували орієнтовно 20 нерухомих залізничних вагонів для перевезення вугілля (побачити, чи були вагони повними/порожніми, не вдалося), неозброєні найманці збройних формувань Російської Федерації наказали патрулю СММ негайно залишити район та залізничну станцію", - йдеться у повідомленні.

До речі, зазначає прес-служба, за даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 28.12.2018 року, подібна агресивна поведінка та навмисне перешкоджання роботі СММ ОБСЕ у Вознесенівці з боку окупантів уже фіксувалися.

Читайте також: Окупанти один раз порушили новорічну “тишу”, поранений український військовий

Крім того, другого січня поточного року на під’їзді до селища Софіївка (колишнє Карло-Марксове), на не підконтрольній владі України території Донецької області двоє озброєних найманців збройних формувань РФ зупинили патруль Місії і відмовили в подальшому проїзді, посилаючись на те, що цей район є “військовою територією”. Два інші окупанти словесно ображали співробітників СММ, які перебували в іншому автомобілі. Після того, як автомобілі СММ від’їхали на півкілометра та зупинилися, ті ж двоє найманців наздогнали авто і наказали представникам СММ залишити цей район.

Того ж дня на блокпості на північній околиці Слов’яносербська озброєний найманець збройних формувань РФ забороняв патрулю Місії проїхати на північ до Красного Лимана на північному заході від Луганська. Але через деякий час, порадившись зі своїм командиром, окупант усе ж таки дозволив патрулю СММ проїхати по визначеному маршруту.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ, змушуючи їх чекати на блокпостах невизначений час, або взагалі покинути той чи інший район, не підконтрольний владі України. Такі дії свідчать про те, що керівництву окупантів є що приховувати, тому воно цинічно нехтує Мінськими домовленостями та свідомо провокує загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-