Доба на Донбасі минула без втрат

Доба на Донбасі минула без втрат

Укрінформ
Минулої доби противник порушив режим тиші 6 разів. За поточну добу обстрілів позицій Збройних сил України не зафіксовано.

Про це на брифінгу у неділю сказав представник прес-центру Міністерства оборони України полковник Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом протягом минулої доби зафіксовано 6 ворожих обстрілів. Військовослужбовці Об’єднаних сил тричі відкривали вогонь у відповідь з чергових вогневих засобів на ділянках, де противник застосовував зброю найбільш інтенсивно. Протягом минулої доби жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не постраждав. З початку поточної доби ворог режиму тиші не порушував", - повідомив Праута.

Він зазначив, що кількість обстрілів з боку противника, порівняно з попередньою добою, зменшилася майже вдвічі. Крім того, російсько-окупаційні війська не застосовували озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Так, на Луганському напрямку о 1-й годині ночі окупанти влаштували 10-хвилинний провокаційний обстріл з ручних протитанкових гранатометів позицій підрозділів Об’єднаних сил поблизу селища Залізне.

На Донецькому напрямку противник відкривав вогонь 5 разів. Зокрема, після 3-ї години ночі 20 хвилин вівся обстріл зі стрілецької зброї наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання біля Опитного. Ще один раз у цьому ж районі окупанти влаштували обстріл ввечері, використовуючи кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Неподалік Гнутового вдень російсько-окупаційні війська застосували станковий протитанковий гранатомет, ведучи вогонь з боку окупованого населеного пункту Заїченко.

Читайте також: ООС: 6 ворожих обстрілів

Крім того, 2 ворожих обстріли з використанням автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відбулися після 19-ї години в районах Новомихайлівки та Водяного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-