Богдана, Квітник та Сокіл: Порошенко обіцяє новітню зброю для армії у 2019 році

Богдана, Квітник та Сокіл: Порошенко обіцяє новітню зброю для армії у 2019 році

Укрінформ
Збройні сили України в 2019 році отримають тисячі новітніх зразків озброєння, розроблених за стандартами НАТО, та десятки модернізованих літаків.

Про це під час засідання Ради нацбезпеки і оборони України заявив Президент України Петро Порошенко, доповідаючи про основні параметри державного оборонного замовлення на 2019 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми завершуємо створення низки новітніх вітчизняних зразків озброєння, які розроблені вже за стандартами НАТО, як то самохідна гаубиця “Богдана” та артилерійські боєприпаси калібру 155 мл до неї, керовані боєприпаси “Квітник”, двокаліберний міномет, безпілотний розвідувально-ударний комплекс “Сокіл”, ПЗРК “Колібрі”, засоби розвідки та інше”, - сказав Порошенко.

Глава держави також поінформував, що в новому році буде завершено розробку та розпочато державні випробування комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських передових цілей за проектом “Нептун”. За його словами, секретар РНБО Олександр Турчинов та начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко вже доповіли про його успішні випробування, проведені під час воєнного стану. В перспективі це дозволить збільшити потенціал ВМС України і забезпечити оборону морських рубежів південного кордону, зазначив Порошенко.

Також у 2019 році планується завершити і низку пріоритетних проектів із створення ракетно-реактивної зброї. Це стосується ракет, створених за проектом “Вільха” зі збільшеною дальністю ураження. Йдеться про початок їх серійного виробництва і постачання до Збройних сил України, підкреслив Порошенко.

Для Сухопутних військ планується закупити близько шести тисяч зразків озброєння - міномети, переносні ЗРК, снайперську зброю, антиснайперські комплексів та інше, додав він.

Також Порошенко поінформував і про оснащення Повітряних сил та флоту. “Наші Повітряні сили отримають десятки модернізованих літаків, вертольотів і безпілотних навігаційних комплексів. Для флоту буде закладено ракетний катер “Лань”, закуплені малі броньовані артилерійські катери, десантні катери та дуже необхідні зараз комплекси і засоби радіолокації. Крім того, Збройні сили отримають 10 тисяч одиниць сучасних засобів зв'язку, десятки зразків радіоелектронної боротьби, топографічної техніки та інше”, - повідомив глава держави.

Він запевнив, що підприємства оборонного комплексу продовжать закупівлю сучасних станків та іншого обладнання для серійного будівництва новітніх зразків озброєнь, та подякував Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману “за потужну підтримку уряду в забезпеченні державного оборонного замовлення”.

За інформацією Порошенка, згідно з підсумками виконання державного оборонного замовлення у 2018 році, до Збройних сил України було поставлено майже три тисячі зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів.

Як повідомлялося, Порошенко у середу о 14-й годині оголосив про завершення дії правового режиму воєнного стану в 10 областях України.

Воєнний стан було запроваджено після агресивних дій з боку Росії, яка 25 листопада в районі Керченської протоки обстріляла і захопила три українські кораблі та взяли в полон 24 українських моряків.

Так, Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях, які розташовані вздовж російського кордону, українсько-молдовського кордону вздовж узбережжя Чорного й Азовського морів: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, а також внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії".

Читайте також: Президент сказав, що встигли зробити за час воєнного стану

Згідно з указом Президента, правовий режим воєнного стану запроваджувався із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року строком на 30 діб - до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року.

Україна наполягає на запровадженні нових міжнародних санкцій санкцій проти РФ у зв’язку з агресією на Азовському й Чорному морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-