Росія випробовує на Донбасі нові безпілотники

Росія випробовує на Донбасі нові безпілотники

Укрінформ
Командування російських окупаційних військ продовжує використовувати тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей для випробування новітніх російських зразків озброєння, зокрема, для дослідження ефективності БПЛА у бойових умовах.

Про це повідомляє речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони, інформує кореспондент Укрінформу.

“З початку грудня ц.р. з території РФ завезено декілька партій експериментальних безпілотних літальних апаратів та прибуло більше десяти російських фахівців для дослідження їх ефективності при застосуванні у бойових умовах. Водночас у складі окремих підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ були сформовані спеціальні групи і розпочато їх підготовку з питань управління безпілотними літальними апаратами”, - наголосив Гуцуляк.

Читайте також: У центрі Сімферополя упав безпілотник з листівками "Слава Україні!"

Згідно з повідомленням, 19 грудня однією із зазначених груп під керівництвом російських розробників безпілотних літальних апаратів, які прибули на Донбас, досліджувалась ефективність їх застосування, у тому числі для прицільного скидання засобів ураження на об’єкти, які розташовані у населених пунктах. Мета цих ганебних терористичних дій окупантів, наголошують у Міноборони, традиційно перекласти провину за обстріли населених пунктів російсько-окупаційними військами на підрозділи Об’єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-