ГПУ задокументувала чергові факти порушення РФ законів війни

ГПУ задокументувала чергові факти порушення РФ законів війни

Фото
Укрінформ
ГПУ задокументувала чергові факти порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни під час обстрілів с. Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області та смт Зайцеве Бахмутського району Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України вчергове задокументовані факти зухвалого порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни під час обстрілів с. Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області та смт Зайцеве Бахмутського району Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що 12 грудня близько 22:00 з тимчасово окупованої території Луганської області "російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, здійснили прицільний обстріл с. Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області".

Зазначається, що у ході огляду місця події встановлено, що внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено житлові будинки по вул. Разіна у с. Трьохізбенка Луганської області.

Так, наразі встановлено, що обстріл вівся снарядами калібром 122 мм з смт Слов’яносербськ Луганської області (тимчасово окупована територія).

"Крім того, 12.12.2018 близько 14: 30 хв. з тимчасово окупованої території Донецької області російсько-терористичні сили, застосовуючи станковий протитанковий гранатомет СПГ-9, здійснили прицільний обстріл житлового будинку в смт Зайцеве Бахмутського району Донецької області. У ході огляду місця події працівниками управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генпрокуратури України встановлено, що внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок по вул. Мануїльського, 15", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, наразі встановлено, що обстріл здійснено з боку м. Горлівка Донецької області (тимчасово окупована територія).

Читайте також: Україна пропонує встановити на Донбасі новорічне перемир’я

"Прокурорами вказаного управління процесуальним шляхом задокументовано факти порушення російсько-терористичними силами законів та звичаїв війни. Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення злочину", - уточнюється у повідомленні.

Наголошується, що "здобуті докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного гуманітарного права буде передано до Міжнародного кримінального суду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-