Керівники держави вшанували пам'ять загиблих військових

Керівники держави вшанували пам'ять загиблих військових

Фото, відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко з дружиною, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та Голова Верховної Ради Андрій Парубій вшанували пам'ять загиблих українських військовослужбовців.

Керівники держави разом із родичами загиблих цього дня в минулі роки бійців поклали квіти до пам'ятника на знак вшанування пам'яті полеглих українських воїнів біля будівлі Міністерства оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після покладання квітів прозвучало два удари Дзвону пам'яті за полеглим 6 грудня 2004 року старшим прапорщиком Анатолієм Дегтярем, який брав участь у миротворчій місії ООН, та солдатом Юрієм Марцинюком, який загинув 6 грудня 2014 року на Донбасі.

Очільники держави також поклали букети квітів перед Книгою пам’яті та взяли участь у молитовному заході за упокій загиблих українських воїнів.

Керівники держави вшанували пам'ять загиблих військових / Фото: Михайло Марків, Михайло Палінчак

Читайте також: Порошенко привітав українських воїнів із Днем ЗСУ

Як повідомлялося, 6 грудня українці відзначають День Збройних сил України.

Відомо, що 14 жовтня 2018 року біля стін будинку Міністерства оборони України в Києві вперше прозвучав удар дзвону за загиблими на Донбасі українськими військовослужбовцями. 

Крім того, на території Міноборони також відкрито Залу пам'яті захисників України. Меморіал є унікальним за своїм задумом - зала має округлу форму, без кутів, з виходом як на територію Міноборони, так і на зовні. У камені, металі, грі світла втілено суть боротьби українців за свободу та незалежність, героїзм воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-