У Миколаєві військових намагалися нагодувати зіпсованими продуктами

У Миколаєві військових намагалися нагодувати зіпсованими продуктами

Фото
Укрінформ
У військову частину в Миколаєві намагалися завезти понад тонну небезпечних та зіпсованих продовольчих продуктів для харчування особового складу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення (ГУРСМЗ) Збройних Сил України.

«Робоча група ГУРСМЗ не допустила понад тонну небезпечних та зіпсованих продовольчих продуктів для харчування особового складу військової частини А2802 (м. Миколаїв)», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що після звернень зі скаргами військовослужбовців цієї частини мобільні лабораторії з групою фахівців Управління безпечності харчових продуктів вирушили для перевірки фактів поганого харчування та порушення правил зберігання продуктів.

У ході проведення контрольних заходів виявлено продовольство загальною кількістю 905,72 кг без документів, які мають засвідчувати безпечність та якість. А саме: м’ясо птиці, свинини, сало солоне, ковбасні вироби, риба, крабові палички, сирки плавлені, майонез, маргарин, огірки консервовані, ікра з кабачків та інші.

Виявлено також надлишок продуктів харчування загальною вагою 661,276 кг та нестачу 557,614 кг.

За результатами проведених лабораторних досліджень на базі мобільної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи (ЛВСЕ-101) встановлено перевищення вмісту нітратів у моркві свіжій та буряку столовому свіжому.

Читайте також: СБУ викрила провокаторів, найнятих спецслужбами РФ для поширення паніки

Про всі факти незадовільного зберігання продуктів, харчування особового складу, нестачі та надлишки, невідповідність продуктів ДСТУ і недбале виконання своїх службових обов'язків посадовими особами в/ч А2802 доповіли особисто міністру оборони України. Призначено службове розслідування.

Фото: www.facebook.com/gursmz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-