В Україні немає проблем із комплектуванням навчальних центрів ЗСУ — Полторак

В Україні немає проблем із комплектуванням навчальних центрів ЗСУ — Полторак

Воєнний стан
Укрінформ
В Україні немає проблем із комплектування навчальних центрів ЗСУ, адже кількість готових прийти до військкоматів значно перевищує потребу.

Про це сказав міністр оборони Степан Полторак на брифінгу, повідомляє прес-служба МОУ.

«Жодних проблем із комплектуванням немає. Переважна більшість бажає прийти до військкоматів і стати до строю. Це значно перевищує нашу потребу на сьогодні, — підкреслив Полторак.

Він пояснив, що ті, хто сьогодні приходять у військкомати і стоять у першій черзі резерву, вирушатимуть у навчальні центри для перевірки їхніх умінь і знань та проведення занять.

«Зараз процес підготовки починається з організаційних питань перевезення до місць проведення, й заняття починаються відповідно до підготовки самих військових», — розповів міністр оборони.

Полторак наголосив, що проводиться не мобілізація, а лише збори й підготовка з резервістами оперативного резерву першої черги, а також із військовослужбовцями, які входять до підрозділів територіальної оборони.

Читайте також: До військкоматів приходить більше людей, ніж викликали — Порошенко

За словами міністра, ця підготовка різнопланова і залежить від рівня підготовки військовослужбовця, на якій посаді він перебуває, в які підрозділи планується до розподілу, а також від інших чинників залежно від обстановки.

«Ця підготовка триватиме як один день для військових, які мають досвід участі у бойових діях. Також це може бути 10 днів, може бути і два тижні. Максимальний термін проведення — 20 днів», — повідомив Полторак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-