Ракетний катер

Ракетний катер "Прилуки" з п'ятої спроби вийшов у море після ремонту

Укрінформ
Ракетний катер Військово-Морських Сил України "Прилуки" після ремонту вийшов з акваторії ДП "Миколаївський суднобудівний завод" у море для виконання бойових завдань.

У зв'язку з цим відбулося розведення усіх трьох миколаївських мостів — Південнобузького, Інгульського та пішохідного через річку Інгул.

Подивитися на це прийшло чимало миколаївців, хоча погода у місті була похмурою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це завжди видовищно, коли у нас розводять мости і під ними проходять кораблі. Ми часто приходимо дивитися на це з сином", — розповідає місцевий мешканець Олександр.

За інформацією КП "ЕЛУ автодоріг" катер пройшов усі мости без інцидентів. І вже через деякий час мости успішно звели, щоб запустити рух транспорту, який було перекрито.

Вихід катера з заводу переносили п’ять разів. Він мав вийти в море ще на початку минулого тижня, після подій у Керченській затоці.

Читайте також: Морпіхи випробовують у Чорному морі десантно-штурмові катери "Кентавр"

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня в акваторію ДП "Миколаївський суднобудівний завод" зайшов ракетний катер "Прилуки" для ремонту. Попередній ремонт цього катера проводився на заводі в 2015-2016 роках, але тоді він був зроблений неякісно, і Міноборони звернулося до суду.

5 липня 2017 року господарським судом Миколаївської області було задоволено позов військової прокуратури Південного регіону в інтересах держави в особі Міноборони до державного підприємства про стягнення штрафних санкцій в сумі понад 1 млн грн за порушення терміну виконання гарантійних зобов'язань із середнього ремонту ракетного катера Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-