Ми скористаємося воєнним станом для посилення ЗСУ — Порошенко

Ми скористаємося воєнним станом для посилення ЗСУ — Порошенко

Фото
Укрінформ
Про це Петро Порошенко сказав під час наради з посилення обороноздатності, яка проходить під його головуванням.

Повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу ще раз наголосити, жодної цивільної людини запровадження воєнного стану не торкнеться. Разом з тим ми скористаємося можливостями, які надає введений воєнний стан, для посилення Збройних сил України для відсічі російської агресії", - наголосив Порошенко.

Нарада з посилення обороноздатності/ Фото Михайла Марківа

Також глава держави поставив завдання інформувати світову спільноту про агресивні дії Російської Федерації та позицію України щодо цих дій.

"Ви бачите, що вся багатомільярдна пропагандистська машина Російської Федерації зараз включилася для того, щоб перекласти відповідальність на Україну. І я дуже задоволений позицією всього світу, весь світ зараз з нами. Ми дуже вдячні світовій спільноті, лідерам держав за чітку і послідовну підтримку позиції України, чітку вимогу до Російської Федерації щодо негайного звільнення українських військових і українських бойових кораблів і вимогу до РФ щодо деескалації ситуації в Азовському, Чорному морях, Керченській протоці", - підкреслив Президент.

Читайте також: Президент доручив головам ОДА взяти на контроль допомогу сім’ям моряків

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряки.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-