Права бійців ЗСУ значно розширюються - Президент

Права бійців ЗСУ значно розширюються - Президент

Воєнний стан
Укрінформ
Воєнний стан у деяких областях України запроваджено з метою створення необхідних умов для Збройних сил України із захисту країни, при цьому жодні конституційні права громадян у разі відсутності наземної агресії РФ обмежуватися не будуть.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час відвідання навчального центру Сухопутних військ «Десна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо нам вдасться не допустити вторгнення російських збройних сил на нашу територію, ми не плануємо обмежувати жодні конституційні права і свободи громадян. Але права Збройних сил (України - ред.) значно розширюються", - сказав Порошенко.

Читайте також: Виплати військовим у разі нападу РФ зростуть із першого дня агресії - Порошенко

Він додав, що воєнний стан зараз запроваджується для того, щоб законодавчо і конституційно захистити українського воїна, надати йому всі необхідні умови для виконання свого конституційного обов'язку із захисту України.

"Тому надзвичайно важливо, щоб рівень підготовки військовослужбовців, зокрема танкових і моторизованих частин, Сил спеціального призначення, а також рівень патріотизму і бойового духу був на найвищому рівні", - акцентував Президент.

Читайте також: На сайті Президента оприлюднили указ про воєнний стан

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада напали на українські кораблі, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та понад 20 моряків.

Читайте також: ЗСУ отримають додаткові повноваження, але тільки у разі війни - Порошенко

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-