Під час атаки на українські кораблі авіація РФ випустила дві ракети - Муженко

Під час атаки на українські кораблі авіація РФ випустила дві ракети - Муженко

Укрінформ
Українським кораблям повідомили про закриття Керченської протоки тільки о 14-й годині, втім російські кораблі пересувалися протокою вільно.

Про це на позачерговому засіданні Верховної Ради сказав начальник генштабу Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тільки о 14 годині нашим кораблям довели про те, що вхід у зону Керченської протоки в районі Керченського мосту закритий для військових суден. Але відповідного повідомлення до 14 години не було в так званому прибережному попередженні, яке передається в загальній автоматизованій системі управління і контролю за кораблями, штаб-квартира якого знаходиться в Іспанії», - сказав Муженко.

В той же час, за його словами, о 13:40 за Києвом під аркою Керченського мосту пройшли три російських кораблі, два з яких катери ФСБ.

Мотивом заборони проходу, за словами Муженка, було те, що прохід під Керченським мостом був закритий баржею, яка нібито сіла на мілину.

Читайте також: Єльченко заявив у ООН про загрозу захоплення Росією Маріуполя і Бердянська

Він повідомив, що українські кораблі, які вже йшли до пункту попереднього базування, Одеси, супроводжували 10 російських суден, з яких 4 кораблі Чорноморського флоту, 6 - катери ФСБ. Окрім цього, наразі, за словами Муженка, є інформація про застосування військової авіації проти українських кораблів.

"Крім того, сьогодні ще отримана додаткова інформація, що в ході атаки на українські кораблі була застосована авіація Російської Федерації. СУ 320 здійснив таку атаку з витратою двох ракет", - сказав Муженко.

Він наголосив, що з самого початку перехід українських кораблів здійснювався в штатному режимі, а також що прохід кораблів через Керченську протоку проводиться в режимі вільного мореплавання.

Фото: ВМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-