Росія пригнала на окупований Донбас черговий “гумконвой”

Росія пригнала на окупований Донбас черговий “гумконвой”

Укрінформ
На окупований Донбас із Росії через прикордонні пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" прибули вантажівки із черговою "гуманітарною допомогою".

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу начальник відділу комунікацій зі ЗМІ Адміністрації Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Це вже 83-й так званий гуманітарний конвой, направлений з порушенням норм міжнародного права", - сказав Демченко.

Читайте також: ОБСЄ виявила на Донбасі російський гумконвой із військовими авто

За його словами, РФ вчергове в односторонньому порядку здійснила оформлення так званого “гумконвою”.  Ввезення “допомоги” здійснюється з порушенням норм міжнародного і національного права, тому представники Червоного Хреста не змогли взяти участь в його огляді, додав Демченко.

Загалом з Росії на окупований Донбас прослідувало 47 автомобілів. Російська сторона стверджує, що вони перевозили дитячі продуктові набори, медичне обладнання та медикаменти. 

Водночас Демченко підкреслив, що, враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, українській зведеній групі не вдалось отримати достовірну інформацію про його вміст.

Як повідомлялося, МЗС України неодноразово вимагало від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої «гуманітарної допомоги». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-