Штурмова авіація і

Штурмова авіація і "захоплення переправи": Порошенку показали навчання десантників

Фото, відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко відвідав тактичні навчання з нагоди Дня Десантно-штурмових військ ЗСУ, які пройшли на Житомирщині.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент переглянув демонстраційний показ тактичного епізоду "Захоплення переправи". Під час показу застосовувалась штурмова військова авіація, відбулось десантування особового складу та військової техніки, захоплення визначеного рубежу", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також переглянув демонстраційний показ тактичного епізоду "Ведення бою десантно-штурмовим підрозділом під час захоплення важливого рубежу (десантування)", під час яких було використано штурмову авіацію, здійснювалось десантування особового складу з літаків ІЛ-76 та АН-26 та вертольотів.

Як повідомляє "5 канал", навчання розпочалися з імітацій авіаційного удару штурмовиків Су-25.

Читайте також: Президент пообіцяв наступного року озброїти десантників Javelin

"Після цього з військово-транспортних літаків Іл-76 та Ан-26 відпрацьовували десантування бойової техніки та військових. Десантно-штурмові підрозділи за підтримки бойової авіації у цей час знешкоджували умовного противника", - йдеться у публікації.

Тактичні навчання з нагоди Дня Десантно-штурмових військ ЗСУ на Житомирщині / Фото: Михайло Палінчак, Укрінформ

Зазначається, що участь у навчаннях взяли кілька десятків одиниць бронетехніки: БТРи, танки, військові гелікоптери і кілька сотень самих десантників.

Нагадаємо, 21 листопада Україна відзначає День десантника, позбавившись радянських традицій та старого свята десанту 2 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-