Президент пообіцяв наступного року озброїти десантників Javelin

Президент пообіцяв наступного року озброїти десантників Javelin

Укрінформ
Десантно-штурмові війська наступного року будуть укомлектовані новими бронетранспортерами та протитанковими ракетними комплексами, в тому числі й Javelin.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на зустрічі з особовим складом підрозділів Десантно-штурмових військ ЗСУ на Житомирщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Воїни-десантники поступово отримують нові і модернізовані зразки озброєнь, зразки військової техніки та сучасні засоби зв'язку, які дозволяють виконувати бойові завдання будь-якої складності. За останні роки на озброєння Десантно-штурмових військ передано близько 150 зразків новітніх озброєнь та військової техніки. Це наші славні "трійки" - БТР-3ДА, протитанкові ракетні комплекси "Стугна" та "Корсар". Крім того, десантні підрозділи забезпечені новітніми засобами зв’язку, в тому числі іноземного виробництва", - сказав Порошенко.

Він додав, що в рамках матеріально-технічної допомоги від наших іноземних партнерів надійшло близько 40 одиниць броньованих санітарних автомобілів типу Hummer.

"Наступного року будуть продовжені роботи з укомплектування підрозділів Десантно-штурмових військ бронетранспортерами - не тільки "трійками", а й "четвірками" і найкращими іноземними зразками, вантажними та спеціальними автомобілями, командно-штабними машинами "Світязь", протитанковими ракетними комплексами, в тому числі й Javelin", - пообіцяв Президент.

Читайте також: На Донбасі загинули 487 українських десантників

Як відомо, День Десантно-штурмових військ ЗСУ відзначається 21 листопада згідно з Указом Президента України від 21 листопада 2017 року № 380/2017. Свято замінило собою День високомобільних десантних військ ЗСУ.

Уперше було відзначено минулого року урочистою церемонією на Михайлівській площі в Києві, під час якої було проведено заміну блакитного берета десантників на берети темно-бордового кольору (кольору maroon) разом із новим беретним знаком, вручено штандарт командувача десантно-штурмових військ, прапор роду військ та встановлено текст клятви десантника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-