ОБСЄ виявила на Донбасі невідведені окупантами “Гради”

ОБСЄ виявила на Донбасі невідведені окупантами “Гради”

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала поблизу окупованого селища Новоамвросіївське на Донеччині 4 реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град".

Про це повідомляється у звіті місії.

“16 листопада в непідконтрольних урядові районах команда СММ зафіксувала 4 РСЗВ (БМ-21) поблизу н. п. Новоамвросіївське (56 км на схід від Донецька), що є порушенням ліній відведення”, - йдеться в документі.

Також, за даними повітряного спостереження СММ, станом на 14 листопада було виявлено 29 танків (невстановленого типу) біля Круглика і 18 одиниць причіпної артилерії поблизу Мирного.

Читайте також: Захід чекає від Росії пояснень щодо збитого безпілотника ОБСЄ

Крім того, дані повітряного спостереження СММ виявили 76 бойових броньованих машин (невстановленого типу) на біля Бугаївки, 23 ББМ (невстановленого типу) неподалік Шимшинівки і 79 ББМ (невстановленого типу) поблизу Мирного.

У зв'язку з цим в українській стороні СЦКК заявили, що розцінюють зосередження значної кількості бойової техніки терористичних формувань РФ за межами виділених місць зберігання як чергову спробу спровокувати активну протидію з боку підрозділів Об'єднаних сил та як ознаку явної зацікавленості керівництва Росії у загостренні ситуації на лінії зіткнення, повідомили в штабі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-