Безпілотник ОБСЄ знову “глушили” над окупованим Донбасом

Безпілотник ОБСЄ знову “глушили” над окупованим Донбасом

Укрінформ
Безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ дальнього радіуса дії зазнав вкрай серйозного глушіння увечері 8 листопада біля населеного пункту Корсунь (ОРДО), що ледь не призвело до втрати контролю над дроном.

Про це повідомляється в оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ станом на 9 листопада 2018 року.

"Безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії зазнав серйозного глушіння. Увечері 8 листопада, пролітаючи над районами поблизу н. п. Корсунь (непідконтрольний урядові, 31 км на північний схід від Донецька), БПЛА СММ дальнього радіуса дії тимчасово втрачав сигнал GPS, за оцінкою, внаслідок глушіння. Інцидент оцінено як вкрай серйозний, оскільки більшість систем контролю та зв'язку (у тому числі резервні системи) між наземною станцією контролю та БПЛА не функціонували", - йдеться у звіті.

В СММ повідомили, що, незважаючи на серйозність глушіння, команда операторів відновила контроль над безпілотником "після того, як він в аварійному режимі залишив район, де відзначалося глушіння". 

Також нагадується, що у червні 2016 році БПЛА СММ дальнього радіуса вже було втрачено при здійсненні польоту над підконтрольним бойовикам Корсунем.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2018 року СММ ОБСЄ втратила БПЛА дальнього радіуса в районі Нижньокринського (ОРДО) біля кордону з РФ після того, як дрон зафіксував зенітно-ракетний комплекс та слідкував за колоною з технікою. 

Читайте також: Сорок країн поклали відповідальність на Росію за збитий дрон ОБСЄ

В ЄС заявили, що факти свідчать про те, що Росія та підтримуванні нею збройні формування несуть відповідальність за збиття безпілотника СММ ОБСЄ 27 жовтня біля кордону з РФ. До виголошеної в ОБСЄ заяви, окрім 28 країн-членів Євросоюзу, приєдналися кандидати на вступ Колишня Югославська Республіка Македонія, Чорногорія та Албанія, країни Європейської асоціації вільної торгівлі (EFTA) Ісландія, Норвегія та Ліхтенштейн, країни-члени Європейської економічної зони, а також Україна, Молдова, Грузія, Андорра та Сан-Марино.

В США заявили, що Росія має надати пояснення щодо її ролі в збитті безпілотника СММ ОБСЄ 27 жовтня біля кордону з РФ над територією, яку вона контролює. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-