Міноборони нарахувало за рік понад 27 тисяч нових контрактників

Міноборони нарахувало за рік понад 27 тисяч нових контрактників

Укрінформ
З початку 2018 року на військову службу за контрактом у Збройних силах України прийнято понад 27 тисяч осіб, у тому числі 1700 офіцерів.

Про це заявив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський, інформує прес-служба Міноборони.

«З початку 2018 року на військову службу за контрактом у Збройних силах України прийнято понад 27 тисяч осіб, у тому числі 1700 офіцерів», - сказав Павловський.

За його словами, обласні та районні (міські) призовні комісії продовжують свою роботу з питань призову українців на строкову військову службу у жовтні – грудні 2018 року, і в рамках призовної кампанії «Осінь-2018» станом на листопад на строкову військову службу до лав ЗСУ призвано близько 5 тисяч осіб.

У Міноборони уточнили, що загалом на виконання воєнної доктрини України щодо змішаного способу комплектування ЗСУ у 2018 році на строкову військову службу до ЗСУ буде призвано 18 тисяч осіб: навесні і восени - по 9 тисяч осіб.

Читайте також: За чотири роки у навчальному центрі Повітряних сил підготували 8 тисяч контрактників

Заступник міністра оборони нагадав, що військовослужбовцями строкової служби комплектуються посади у підрозділах забезпечення для виконання завдань життєдіяльності бойових військових частин та установ в пунктах постійної дислокації, крім тих, які дислокуються у Донецькій та Луганській областях.

“Це дозволяє вивільнити військовослужбовців за контрактом для залучення їх в ООС. До виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил та до військових частин, які дислокуються у районах проведення ООС, військовослужбовці строкової служби не залучаються”, - наголосив Павловський.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-